-

dilluns, 7 de desembre del 2015

"EL MÉS BONIC DE L'EDUCACIÓ ÉS PODER DONAR POSSIBILITATS"



(Acord de col·laboració entre NAMASKAR València NEPAL i L'Atles de la Felicitat)



NAMASKAR Valencia NEPAL pocs mesos de vida, una vida conscientment humil, però avançant pas a pas amb molta il·lusió!!!

Els passos fets en aquest curt període de temps consten de 2 etapes principals:

La primera s'inicia en crear NAMASKAR just després del terratrèmol que va tenir Nepal a l'abril de 2015; i es veu representada pels donatius directes destinats a una acció urgent d'intervenció bàsica per pal·liar els problemes quotidians i prevenir les conseqüències dels monsons.

Va ser dos mesos abans del terratrèmol quan es va signar a Katmandú un conveni de col·laboració amb Indreni (International Foundation to Suport Children in Nepal); però després del terratrèmol i veient les necessitats de moltes més persones, es decideix donar suport a altres dues associacions, també personalment conegudes, properes i desproveïdes en ajudes institucionals in situ: Auradesolidaridad i Indira Ghale.

Les tres associacions a què NAMASKAR Valencia NEPAL decideix destinar la seua ajuda tenen com a prioritat als xiquets, que per la seua condició d'indefensió són els més desemparats i desprotegits, però que també són la gran esperança d'aquest magnífic país. Per això es destina, dels 2.000 euros que s'han aconseguit reunir en aquesta primera etapa a:

1.000 euros a la compra de tendes de campanya i la reconstrucció de les aules de l'ONG Indreni que desenvolupa una tasca d'ajuda als xiquets del carrer proporcionant casa i educació, així com a víctimes del terratrèmol que es van quedar sense llar.



500 euros de suport per al projecte AuradeSolidaridad i destinat al manteniment de la llar d'infants en la molt aïllada zona de Mustang.


500 euros de suport a despeses de funcionament quotidianes d'Indira Ghale que acull xiquets i xiquetes molt joves del carrer, algunes violades, així com a nadons abandonats.


S'ha pres consciència de la necessitat d'ampliar la recaptació de fons per poder consolidar la intervenció de NAMASKAR no només a curt sinó també a llarg termini amb aquestes associacions.

Aprofitant el període estival, i amb ell els mercats i accions de venda de pashmines de la Catxemira Nepalí, així com mitjançant els objectes donats, es va poder arribar a una xifra de gairebé 4.000,00 euros.


S'està preparant el Mercat de Nadal a València amb noves pashmines i fotografies del Nepal en format gran i de qualitat.

S'ha arribat a un acord de col·laboració amb el projecte fotogràfic "L'Atles de la Felicitat", una exposició de fotografia narrativa que explica la història d'un viatger que va estar 4 anys fent la volta al món per 4 continents. Bàsicament, en els llocs on es mostre aquesta exposició, hi haurà una expo-botiga, on el 10% de les vendes de la mateixa es destinaran a Namaskar Valencia Nepal.

Segons les pròpies paraules de Toni Domínguez (autor de l'exposició):
"Per a mi és una petita manera de tornar-li al món, tot el que aquest em va donar durant aquestos quatre anys de viatge". "Com gent humil, amb pocs recursos i sense conèixer-me de res, m'obria les portes de les seues cases, oferint-me allotjament i menjar. Un mai estarà prou agraït per aquestos gestos d'amor i solidaritat".

"Hi ha una frase que em va quedar gravada al meu cor després de ser voluntari en diverses associacions locals:

"EL MÉS BONIC DE L'EDUCACIÓ ÉS PODER DONAR POSSIBILITATS"



Segueix les últimes notícies de Namaskar Valencia Nepal al seu Facebook: (fes clic ací)






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada